субота, 19. август 2017.

Srbija na vezi - Afrika i Srbija na vezi



Објављено је 04.04.2014.
"Afrika i Srbija na vezi" naziv je serijala o Srbima koji žive u Južnoafričkoj republici. Serijal od tri emisije biće premijerno emitovan na Satelitskom programu RTS -a prvog, drugog i trećeg januara u 22 sata. Autor i urednik je Jelena Popović Đorđević, snimatelj Dimitrije Hadži Nikolić.

Tri polučasovne dokumentarne emisije serijala Afrika i Srbija na vezi, doneće najlepše priče o našim ljudima koji su Afrički kontinent odabrali za svoj dom.
U prvoj emisiji gledaoci će moći da se upoznaju sa srpskom zajednicom koja živi u Južnoj Africi.Južni region afričkog kontinenta Srbi naseljavaju od kraja 18. veka. Migracioni talasi 80. i 90. godina, Južnoafričkoj Republici "donose" visoko obrazovane Srbe i sada oko 20 000 Srba na drugom po veličini kontinentu na svetu, čini intelektualnu dijasporu, o kojoj će Srbija prvi put čuti upravo u trodnevnom serijalu Afrika i Srbija na vezi.Od oko 20 000 Srba, 10 000 živi u Johanesburgu, posle Lagosa, najvećem gradu Subsaharske Afrike. U Johanesburgu, gradu kojijoš nazivaju Džozi, Džoburg ili Egoli što znači Zlatni grad, koji je prečnika 120 km, decenijama se uspešno razvija srpska komuna.

Нема коментара:

COMPLETARIUM

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

ШОДЕР

ШОДЕР
"Читаво моје дело је шака шодера бачена у велике рупе наше некултуре..." (Исидора Секулић у писму Миодрагу Павловићу)